Koyo – Novo u ponudi !

Koyo kompanija je azijski lider u proizvodnji ležajeva za motorna vozila sa sedištem u Osaki (Japan). Osnovana je 1921. godine i kako su godine prolazile ova kompanija je postala jedan od svetskih vodećih proizvođača ležajeva i upravljačkih sistema. 2006. godine zajedno sa Toyoda Machine Works formira korporaciju pod nazivom JTEKT.

Osnovne delatnosti kojima se JTEKT bavi su proizvodnja ležajeva, upravljačkih sistema, pogonskih i alatnih mašina. Spoj savremene tehnologije i inženjerske sposobnosti doveli su ovu grupaciju na prvo mesto u Japanu po proizvodnji upravljačkih sistema i na drugo mesto u svetu. Usled visoko rangiranog nivoa kvaliteta proizvoda, JTEKT je stekao poštovanje u automobilskoj industriji i usmeren je na ispunjavanje visokih očekivanja svojih kupaca. Takođe, oni su prvi razvili električni i hidroelektrični upravljački sistem.

JTEKT-ov brend za ležajeve nosi naziv Koyo. Ovi ležajevi se kreću u rasponu od super velikih, sa spoljašnjim prečnikom od sedam metara do minijaturnih ležaja sa unutrašnjim prečnikom manjim od milimetra. Koristeći nove materijale, razvili su hibridne keramičke ležajeve i ležajeve za rad u specifičnim uslovima kako bi se ispunile ozbiljne i zahtevne potrebe savremene industrije.